logo

  • Station Zenderen
  • Station Zenderen
  • Station Zenderen

overijssel

borne

leader

groenepoort

eu2

dlg2

landschapoverijssel2

regiotwente2

wrd2

pop2

 

 

Het ligt in de bedoeling om op de oorspronkelijke plek het geheel weer te herbouwen. De nieuwe functie die aan het geheel zal moeten worden toegekend is meer een educatieve functie met een zeer hoogwaardig cultuurhistorisch karakter en vult geheel aan op de recreatie wensen in het gebied van De Groene Poort. Daarnaast is er de wens voor kleinschalige horeca een trendy ontmoetingsplek voor zakenlunches tot een Engelse Afternoon Tea. Ook wordt er een (structurele) expositieruimte ingericht met een educatieve functie voor basisscholen uit de buurt. Daarnaast zal een deel van de expositieruimte beschikbaar worden gesteld voor kunstenaars en ateliers uit de omliggende steden.

Het Halt No.9 sluit aan bij verschillende toeristische en recreatieve routes. Daaronder zijn o.a. Het Kloosterpad, fiets- en wandelnetwerk Twente, Het Azelerbeek project en de toekomstige fietsroute van het Krans Esdorp Zendersche Esch, Twickel Grenspad route.

De bereikbaarheid van het gebied is optimaal en bereikbaar voor de wandelaar, fietser en automobilist. De aantrekkelijke ligging binnen de kaders en grenzen van De Groene Poort omarmen het geheel met een kwalitatief hoogwaardig landschap. Recreanten en toeristen kunnen optimaal gebruik van een cultuurhistorisch bouwwerk en het zal voor het dorp Zenderen een welkome aanwinst zijn. De Azelerbeek ligt op steenworp afstand van het stationnetje. Het initiatief wordt ondersteund door De Groene Poort, gemeente Borne, Retraitehuis het Zwanenhof en de initiatiefgroep van het Kloosterpad.

Het is belangrijk om de weten dat de veiligheid van bezoekers en gebruikers van het stationsgebouw is gewaarborgd. Er zijn meerdere gesprekken gevoerd met de Nederlandse Spoorwegen over de mogelijkheden van de herbouw en zij staan positief tegenover de herbouw. Herbouw op de exacte locatie zal echter niet mogelijk zijn, omdat de huidige veiligheidsvoorschriften dat niet toelaten het geheel aan de huidige spoorlijn te annexeren. Daardoor wordt het stationsgebouw iets naar achteren geplaatst. Voor de spoorlijn komen ouderwetse rails te liggen als 'buffer' en om de afstand tussen station en 'fysieke' spoor dichter bij te halen.

 
fb2    fb2   twitter2   youtube2

treinkaartje

Station Zenderen

't Halt 9

Zenderen

map